Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Kapcsolat

 • Az interneten nagyon sok biztosítási díj összehasonlító oldal létezik. Miben különbözik az Önkormányzati Biztosítások oldala?
  A többi biztosítási oldal a biztosítók kötelező felelősség-, casco-, utas- és lakásbiztosítási módozatok díjszámításával és ajánlatának elkészítésével foglalkoznak. Ezek azok a termékek, melyek díjképzését teljesen rá lehet bízni az automatikus díjszámító programokra. Előre beállítható kedvezmények is megadhatók, és azonnal megköthetők ezek a szerződések, viszont a biztosítók további árlicitet nem végeznek ezeken az oldalakon. Az Önkormányzati Biztosítások portál ezekkel a termékekkel nem is foglalkozik, viszont intézmények, önkormányzatok és önkormányzati vállalatok biztosítási igényét képes kielégíteni: ezeknél a termékeknél a biztosítási ajánlatok elkészítését a biztosítóknál kockázatvállalók végzik, a díjképzésben emiatt is van bizonyos szubjektivitás és ezen a termékkörön érhető el a legnagyobb díjverseny. A biztosítók ajánlatuk elkészítése után ismerve a konkurencia díjait, a rendszer használatával eldönthetik, hogy kívánják-e az Önök biztosítását kedvezőbb díj megadásával maguknak elnyerni. Az árlejtéses liciteljárással Önök a piacon elérhető legkedvezőbb díjat élvezhetik úgy, hogy a díjcsökkentés folyamatán a biztosítási védelem foka nem csökken.
 • Mi az árlejtéses licit?
  Az árlejtéses licit az optimális biztosítási díj elérésének leghatékonyabb formája. Önöknek az ajánlatkéréskor elégséges csak az igényelt fedezetek, önrészek és a biztosítandó vagyontárgyak értékének meghatározása, a biztosítók ezek alapján elkészítik az önnek szóló ajánlatot. Eddig a pontig a folyamat ugyanaz, mintha bármely biztosítási alkusz bekérné az ön nevében a biztosítóktól az ajánlatot. A beérkezett ajánlatokat már ebben az időpontban is össze lehet hasonlítani és amennyiben a biztosítók azonos feltételekkel adnak ajánlatot, a biztosítási díj alapján fel is állítható az ársorrend. Az árlejtés, az Önkormányzati Biztosítások legizgalmasabb funkciója, azonban itt lép működésbe: a biztosítók által feltöltött ajánlatok díjai a többi biztosító számára is láthatók a rendszerben és az Önök által meghatározott ideig lehetőségük van a díjak csökkentésére úgy, hogy a folyamatosan érkező alacsonyabb díjak alá kell árazni a biztosítás díját, annak érdekében, hogy a biztosító elnyerje az ön szerződését úgy, hogy közben a feltételeken már nem változtathatnak és a transzparencia végig biztosított. Nemzetközi tapasztalatok szerint a gazdaság különböző területein alkalmazott árlejtés 10-50% költségcsökkenést eredményez. A rendszerünkben licitált biztosítások esetén ez átlagosan 28% megtakarítást jelent.
 • Nekünk biztosítási alkusz kezeli a biztosításainkat. Érdemes lehet az Önkormányzati Biztosítások szolgáltatását kipróbálnom?
  Az Önkormányzati Biztosítások Rendszere egyedülálló módon versenyezteti a biztosítókat. Az első ajánlatkérési körben hasonlóan a biztosítási alkuszokhoz, bekéri a biztosítók ajánlatait. A következő árlejtéses licit időszakban pedig a biztosítóknak lehetőséget nyújt a rendszer, hogy az Önök biztosítását a feltételeken nem módosítva a kedvezőbb díjjal megnyerje oly módon, hogy amíg tart a licitálási folyamat, a legalacsonyabb díjat kínáló biztosító alá licitál. Így az nem biztos, hogy a licitverseny nyertese az első körben legkedvezőbb díjat adó biztosító, de az biztos, hogy Önök a licitálás eredményeképpen díjcsökkenést élvezhetnek a rendszer használatával. Összefoglalva: mindenképp próbálják ki és hasonlítsák össze jelenlegi kötvényük díját az itt elérhető díjjal. Biztosak vagyunk abban, hogy Önök is elégedettek lesznek a rendszer hatékonyságával.
 • Miért csak regisztrálás után használhatom a rendszert?
  Eltérően a díjat azonnal megadó portáloktól (pl. kötelező felelősségbiztosítási módozat esetén) az Önkormányzati Biztosítások felületén elérhető intézményi, vállalkozói biztosítási módozatok egyedi biztosítói tarifálást igényelnek: szükséges az ajánlatkéréskor bizonyos adatok megadása (pl. cégadatok, adószám) az ajánlat elkészítéséhez és az Önkormányzati Biztosítások megbízása is, a vonatkozó törvények alapján.
 • Nem tudnak visszaélni az adataimmal?
  Nem. A Biztosítási Törvény alapján az Önkormányzati Biztosítások és a rendszert használó biztosítók az Ön adatait bizalmasan, biztosítási titokként kezelik. A rendszeren keresztül az adatok 256 bites titkosítással, a minősített módon kerülnek Önöktől a biztosítókig és vissza.
 • Milyen biztosítások köthetők az Önkormányzati Biztosítások rendszerében?
  Önkormányzatok és intézményeik, vállalkozásaik teljes körű biztosítási igényeit lefedheti az Önkormányzati Biztosítások Rendszerével, kezdve a vagyonbiztosításokkal (tűz-, elemi károk, betöréses lopás és rablás), a különböző felelősségbiztosításokon (általános-, munkáltatói-, termék- és szolgáltatás felelősségbiztosítás) egészen a speciális építés-szerelés- és szállítmánybiztosításokig. Ha valamit mégsem találnának, azt is jelezhetik és speciális igényeikre is versenyeztethetik a biztosítókat.
 • Mely biztosítók díjait találom meg az Önkormányzati Biztosítások rendszerében?
  Oldalunkon valamennyi Magyarországon működő biztosító képes ajánlatot adni a rendszeren keresztül. Elmondható, hogy minden biztosító, amely rendelkezik a rendszeren keresztül köthető céges biztosítási módozattal ajánlatot adhat, a biztosítóportálon keresztül képes belépni a Biztosítási Tőzsdére és licitálhat az Önök biztosításának elnyerésére.
 • Ha valamelyik biztosítóval nem szeretnék biztosítást kötni, van lehetőség, hogy attól a biztosítótól ne kapjak ajánlatot?
  Az ajánlatkérésüket minden biztosító megkapja a rendszeren keresztül. Minden biztosító ajánlatát láthatja is, aki képes az Önök igényére ajánlatot adni. Önöknek módjában áll, hogy a valamilyen okból nem tetsző biztosítóval semmiképp ne szerződjenek.
 • Hogyan dönthetem el, hogy melyik ajánlatot válasszam?
  Önök ajánlatkéréskor meghatározzák azt, hogy milyen biztosítást szeretnének kötni, milyen feltételekkel és milyen értékekre. Az Önkormányzati Biztosítások ezek alapján a biztosítók versenyeztetésével felállít Önöknek egy biztosítói sorrendet, amely az Önök által meghatározott biztosítási feltételeket kínáló biztosítók sorba állítását jelenti a megadott biztosítási díj alapján. Mindezek mellett szöveges értékelésben jelezzük, ha valamely biztosító valami extra fedezetet is kínál. Így Önöknek módjában áll az objektíven felállított biztosítói sorrenden saját preferenciáik alapján változtatni és az optimális biztosítót kiválasztani. De abban is biztosak lehetnek, hogy a legolcsóbb díjat kínáló biztosító is megadja mindazokat a fedezeteket, amiket kértek , mivel az Önkormányzati Biztosítások üzletszabályzata kizárja, hogy szűkebb fedezeti tartalommal licitálhasson bármelyik biztosító.
 • Nem túl bonyolult?
  Nem! A rendszer csak azokat az adatokat kéri be, amit üzletkötője is megkérdezne. Amennyiben eldöntötték milyen biztosítási ajánlatra van szükségük, kérjük, gondolják át, milyen értékre kívánnak biztosítást kötni és mik a kockázati körülmények. Ezek ismeretében az adatbevitel maximum 7-10 perc alatt elvégezhető; az eddigi tapasztalatok alapján.
 • Mennyi időt hagyjak a biztosítóknak a licitálásra?
  A rendszer sajátosságaiból kiindulva azonnali ajánlat aláírásra nincs mód. Minimális licitálási idő 3 nap; ennyi idő alatt 3-4 biztosító képes ajánlatot adni és licitálni. Optimális licitálási határidő az egy hét: ebben az esetben valamennyi biztosító feltölti ajánlatát, amely az adott ajánlatkérésre ajánlatot kíván tenni. A két hét már megfelelően elegendő, hogy egy nagy volumenű összetett ajánlatkérést (amelyhez esetlegesen egyedi viszontbiztosítási kapacitásra is szüksége lehet a biztosítóknak) is lebonyolíthasson a rendszer. Összefoglalva: egy hét licitálási idő optimális, amennyiben menet közben kiderül, hogy a határidőt nem tudják a biztosítók tartani, úgyis jelezzük Önöknek. Ha pedig a három nap is sok, azt is jelezhetik felénk és igyekszünk a rövid határidő alatt is eredményes ajánlatot prezentálni.
 • Mikor érdemes használnom a rendszert?
  Új igény esetén azonnal; amennyiben már rendelkeznek biztosítással, akkor amennyiben a biztosítási összegek, vagy feltételek módosítására is igényt tartanak bármikor, amennyiben azonos feltétellel kíváncsiak más biztosítók (és a saját biztosítójuk új díjára), célszerű biztosítási évforduló előtt 60 nappal elkezdeni a biztosítás tendereztetését. Ekkor Önoknek is elég ideje marad, hogy az esetleges biztosítóváltást megfontolják (30 nappal évforduló előtt a meglévő biztosítóval tudatni kell a szerződés megszüntetését), vagy az sem szokatlan, ha a rendszeren keresztül meglévő biztosítójukkal kötnek kedvezőbb díjjal új szerződést.
 • Mibe kerül nekem az Önkormányzati Biztosítások igénybe vétele?
  A regisztrált önkormányzatok részére nem kerül semmibe a rendszer igénybe vétele, hiszen az Önkormányzati Biztosítások üzemeltetésének fenntartását az a biztosító finanszírozza, amelyik elnyerte az Önök biztosítását – hasonlóan a biztosítási alkuszhoz, vagy üzletkötőhöz, akit szintén a biztosító fizet ki.